OTC

Verbeter marges, verhoog verkoop en vergroot klanttevredenheid met SAP Order to Cash

Order to Cash (OTC) is het bedrijfsproces dat loopt van de order van de klant tot aan de betaling van geld. Het OTC-proces is een zeer belangrijk proces in de Enterprise Resource Planning (ERP) en heeft zowel betrekking op business-to-business (B2B) als business-to-consumer (B2C) verkopen.

Order-to-Cash-proces

Het proces begint wanneer een klant vraagt (via retail of rechtstreeks) om een artikel of dienst via een bepaald verkoopkanaal, zoals internet, persoonlijke verkoop of op een andere manier. De klant krijgt een offerte voor het artikel en plaatst een bestelling voor de benodigde hoeveelheid. Een medewerker van de organisatie zet de bestelling in het systeem en geeft het door voor verwerking. Het artikel wordt opgepikt uit het magazijn en verzonden naar de klant. In geval van een dienst, wordt deze verricht. Het facturatieproces begint tegelijkertijd met de levering. De factuur kan gelijk met het artikel of achteraf worden verzonden. De klant betaalt de rekening en de betaling wordt opgenomen in het grootboek.

Order-to-Cash-oplossing

Bij het Order-to-Cash-proces zijn over het algemeen verschillende afdelingen, zoals order entry, crediteuren- en debiteurenadministratie en logistiek, betrokken. Zij gebruiken vaak hun eigen systemen en gegevens en moeten daarbij ook nog een aantal handmatige handelingen uitvoeren. Dit kan leiden tot fouten en vertraging in het proces, met als resultaat ontevreden klanten.

Met SAP Order to Cash automatiseert en versnelt u het totale order-to-cash-proces, van inkomende order tot uitgaande factuur. Hierdoor zorgt u voor betere marges, meer verkoop en hogere klanttevredenheid.

SAP Order to Cash

Door het gebruik van Order to Cash in SAP ERP:

 • Beheert u de volledige klantorder-cyclus, inclusief alle aftersales-activiteiten.
 • Vermindert u de tijd die u besteedt aan de administratie, het controleren van orders en het uitzoeken van vertraagde leveringen.
 • Stimuleert u de verkoop door het faciliteren van customer engagement via alle kanalen.

Productaanbod SAP Order to Cash

SAP Order to Cash bestaat uit een aantal producten. De belangrijkste zijn:

 • Order and Contract Management
  Verkrijg realtime accurate en multichannel informatie over prijzen, producten en klanten zodat u uw salestargets en levering KPI’s kunt behalen.
 • Stock Management and Warehouse Management
  Verbeter de operationele efficiëntie door het beheersen van goederenstromen en warehouse activiteiten, van inbound activiteiten tot order fulfilment, en verhoog zo de klanttevredenheid.
 • Accounts Receivable
  Stroomlijn en automatiseer factureringsprocessen, van kredietcontroles tot aan debiteurenbeheer.

InfinITy en SAP Order to Cash

De consultants van InfinITy hebben jarenlange ervaring met het inrichten van Order-to-Cash-processen bij verschillende klanten. Wilt u ook betere marges, meer verkoop en hogere klanttevredenheid? Neem dan contact met ons op.