IBP

SAP APO (ook bekend onder de naam SAP SCM) biedt ondersteuning in Sales Forecasting , Netwerk planning en optimalisatie en Produktie planning.

Het is momenteel in gebruik bij meer dan 2000 bedrijven, vaak in combinatie met SAP BI voor S&OP (Sales & Operations) rapportages. Wat moeilijk te bereiken is, is de integratie met Financiele Planning, en dat is de kern van Integrated Business Planning (IBP). IBP is ontstaan uit Sales & Operations planning en biedt een strategie voor het verbinden van de diverse functies in planning van verschillende afdelingen in een organisatie om operaties en strategie te kunnen afstemmen met de financiele prestaties van de organisatie.

In veel gevallen is de architectuur van integrated business planning data intensief, verspreid en ingewikkeld. In plaats van moeilijkheden en onzekerheid op te lossen leveren op zichzelf staande planning tools vaak meer vragen op dan ze beantwoorden.

ibp_1

ibp_2

SAP Integrated Business Planning (IBP) strategie voor innovatie

ibp_3

Eerdere initiatieven om IBP processen met SAP tools te ondersteunen waren vaak niet succesvol, maar met de rekenkracht en opslagmogelijkheden van HANA is nu de juiste technologie beschikbaar voor nieuwe actie.

Een paar jaar geleden werd de functionaliteit van S&OP voor HANA beschikbaar als een Cloud oplossing en nu is dit uitgebreid met diverse modules met een nieuwe naam: SAP IBP on HANA.

De nieuwe SAP oplossing voor Integrated Business Planning – brengt gebruikersbeleving, snelheid, zichtbaarheid en efficiency op een hoger niveau.