APO

Breng de supply en demand over uw gehele global supply chain in balans met SAP APO.

SAP APO (Advanced Planning and Optimization) is een SAP applicatie in het hart van uw Supply Chain Management (SCM). SAP APO biedt een volledig geïntegreerde verzameling van functionaliteiten voor de planning en uitvoering van uw supply chain processen. Met SAP APO bereikt u de volgende business voordelen:

  • Business samenwerking op strategisch, tactisch en operationeel planning niveau
  • Samenwerking tussen partners tijdens alle fases van het supply chain proces; van orderontvangst, voorraadbeheer tot de finale levering van het product.
  • Benutten van klanten- en business partnerships
  • Continue optimalisatie en evaluatie van de supply chain netwerk efficiëntie

SAP APO bestaat uit de vier modules Demand Planning (DP), Supply Network Planning (SNP), Production Planning and Detailed Scheduling (PP/DS) en Global available-to-promise (gATP).

Demand Planning (DP)

De Demand Planning module van SAP APO bevat een uitgebreide forecasting tool-set waarmee u direct zicht hebt op de vraag in de markt. De planning books hebben uitgebreide configuratiemogelijkheden en bevatte macrofunctionaliteiten. Met Demand Planning optimaliseert u planning van de lifecycle, promotie en gezamenlijke vraag.

Supply Network Planning (SNP)

Supply Planning integreert inkoop, productie, distributie en transport. De SNP module van SAP APO bevat product flow planning over de gehele supply chain en houd rekening met beperkingen en sancties. Het is mogelijk om te plannen op verschillende detailniveau ’s waaronder geaggregeerde planning. De module biedt geavanceerde safety stock planning mogelijkheden.

Production Planning and Detailed Scheduling (PP/DS)

PP/DS biedt multi-level productie planning en Capable-To-Promise (CTP) waarmee niet alleen rekening gehouden wordt met de beschikbaarheid, maar ook de capaciteit. Verder ondersteund de module functionaliteiten voor lot quantity calculations en sourcing, make-to-stock, make-to-order (met BOM), engineer-to-order, project manufacturing en flow manufacturing.

Global Available-To-Promise (gATP)

De gATP module binnen SAP APO wordt naadloos geïntegreerd met andere SAP applicaties en componenten en is multi-level te gebruiken. Vanuit een gedefinieerde scope worden er globale beschikbaarheidschecks uitgevoerd. De module biedt de mogelijkheid om bij te sturen door o.a. substitutiestrategieën en de integratie met de PP/DS.

Supply Chain Cockpit (SCC)

Een belangrijk onderdeel van SAP APO is de Supply Chain Cockpit. Deze biedt gebruikers een grafisch dashboard voor het managen en controleren van de supply chain. De SCC is naar wens te configureren en te gebruiken door verschillende gebieden binnen het bedrijf.

Weten hoe SAP APO uw bedrijf kan helpen? Vraag het ons!